Farba: žltá
Evidenčné číslo: 8240
Dĺžka (km): 11,8 km
Prevýšenie: 260/280 m (pozor uvádza sa v smere popisu trasy) (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika: Krátka regionálna cykloturistická trasa, ktorá prepája hrebeň Považského Inovca s oboma stranami pohoria.

Trasa začína na križovatke so zelenou cykloturistickou trasou v obci Hubina. Pokračuje poľnou cestou do lokality Striebornica, kde križuje modrú trasu a začína stúpať až na hrebeň. Stúpanie je mierne a vedie po dobrých lesných cestách. Na hrebeni trasa križuje cyklomagistrálu Hrebeňom Považského Inovca, následne už klesá k lokalite Koliba pod Gaštanom, odkiaľ je to len na skok na Čertovu Pec, kde sa nachádza reštaurácia a obora so zvieratami. Žltá trasa však pokračuje po lesných cestách až k vinohradom nad obcou Radošina. Odtiaľ už trasa mierne klesá do obce, kde končí v centre.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.