Farba: žltá
Evidenčné číslo: 8101
Dĺžka (km): 12,6 km
Prevýšenie: 74/64 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - CESTNÉ TRASY
Povrch: asfalt

Charakteristika: Dlhšia žltá cykloturistická trasa, ktorá prepája mesto Topoľčany s lokalitou Izát (obec Kuzmice).

Popis: Cykloturistická trasa začína v meste Topoľčany na križovatke s červenou trasou 020 – Naprieč Považským Inovcom. V blízkosti začiatku trasy sa nachádza Park športovcov a zimný štadión. Pokračuje popod nadjazd a prechádza popri vlakovej stanice. Upozorňujeme cyklistov, aby boli na tejto ceste opatrní, nakoľko aj keď je to trasa v meste, často tu vodiči nedodržujú povolenú rýchlosť.

Prichádza k miestnemu priemyselnému parku a pokračuje do obcí Malé a Veľké Bedzany. Vo Veľkých Bedzanoch odbáča trasa vľavo smerom na Jacovce. Prechádza obcou a pri majestátnom kostole sa opäť vlní vľavo. V Jacovciach odbáčame do Kuzmíc, pričom cestou stretáme zelenú 5131 – Tesáre – Farmárik – Tribeč. 

Prechádza obcou Kuzmice, až k lokalite Izát, kde trasa končí. Viete pokračovať späť do Topľčian, avšak ide o veľmi frekventovanú cestu, kde je potrebné zvýšiť opatrnosť (v smere Nemčice – Topoľčany).

Zdroj foto: cykloportal.sk, freemap.sk




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.