Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2122
Dĺžka (km): 28,2 km
Prevýšenie: 155/173 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, poľná cesta, lesná cesta

Charakteristika: Modrá regionálna trasa, ktorá vedie regiónom Meridiem, prepája obec Trávnica s obcou Tekovský Hrádok.

Popis: Trasa začína na križovatke s existujúcou trasou 8109 – Okruh Trávnica, následne bude pokračovať pri obec Lula, kde sa stretáva so žltou cykloturistickou trasou 8153 – Lula – Melek – Lúčnica nad Žitavou. Ďalej trasa pokračuje obcou Tehla, za ktorou pri hájovni odbáča do menšieho lesíka, ktorým prejde k odbočke do obce Veľký Ďur. Následne prechádza obcou Lok, za ktorou sa napájs na poľné cestičky, ktorými prechádza až do Bajky. Trasa je naplánovaná až do obce Tekovský Hrádok, kde končí na križovatke s existujúcou žltou trasou 8103 – Levice – Bardoňovo.

Trasa má celkovú dĺžku 28,2 km a je vhodná pre MTB cyklistov. Svojou náročnosťou spadá do kategórie SPORT, a teda je vhodná i pre zmierne pokročilých cyklistov. V daždivom období zvýšte opatrnosť, poľné cesty môžu byť veľmi blatisté.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.