Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2121
Dĺžka (km): 18,6 km
Prevýšenie: 230/233 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, poľná cesta, lesná cesta

Charakteristika: Regionálna cykloturistická trasa, ktorá prepája Levice s obcou Brhlovce, kde sa nachádza Múzeum skalných obydlí. Prechádza chotárnymi cestami, miestnymi cestičkami, i technicky náročnejším terénom v blízkosti Horšianskej doliny.

Popis: Cykloturistická trasa začína na križovatke so zelenou značkou č. 5124 – Levice – Horšianska dolina v Leviciach. Prechádza miestnymi uličkami, kde odporúčame zvýšiť opatrnosť. Následne v lokalite Levice, Teheľna opúšťa frekventovanú cestu a vchádza do záhradkárskej oblasti.

Miernym stúpaním trasa prechádza Svätojánskym vrchom a prechádza plynule na poľné cesty. Po poľných cestách trasa vedie pár kilometrov, potom postupuje po štrkovej ceste. Na konci štrkovej cesty je potrebné držať sa vpravo a po asfaltovej komunikácii pokračovať do obce Malé Krškany. Ďalej nás čaká lesný úsek až do Horše, z kadiaľ trasa bude viesť popri Horšianskej doline. Trasa vedie užšou cestičkou popri agátových lesíkoch. Pekným lesným úsekom prichádzame opäť na poľné cesty.

Poľnými cestami sa dostaneme až nad obec Žemberovce, kde stretáme žltú spojku, ktorá by nás priviedla do Žemberoviec, kde je možné sa napojiť na cyklomagistrálu Dr. Téryho (052).

My sa však budeme opäť držať vpravo a klesáme do obce Brhlovce, na križovatku so zelenou trasou  5135 – Brhlovce – Santovka, kde modrá značka končí. V Brhlovciach odporúčame návštevu skalných obydlí alebo tiež napríklad sezónneho levanduľového poľa.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.