Každý viete, že bezpečnosť pri voľnočasových aktivitách s rodinou vonku je veľmi dôležitá. Ak sa chcete poriadne chrániť pri korčuľovaní, bicyklovaní či kolobežkovaní, tak by mala byť prilba neodmysliteľnou súčasťou vás a vašich detí. Bezpečie a iné výhody, ktoré potrebujete pre aktívny život, vám poskytnú jedinečné prilby Melon, ktoré sa vyznačujú svojimi unikátnymi vlastnosťami, ktoré nemajú obdobu.

Bezpečnosť na prvom mieste

Vďaka technológii spracovania prilby – vstrekovanie za studena „PC InMold“ je prilba jednoliatym celkom, ktorá vďaka tomu tlmí až o 30% lepšie nárazy oproti svojim konkurentom a je neuveriteľne ľahká už s hmotnosťou od 250 g.

Prilby pre celú rodinu

Prilby pre najmenšie deti alebo pre mamu, staršieho brata alebo babku zohnať nie je žiadny problém. Na e-shope www.origos.eu ich nájdete pre všetky vekové kategórie už od 1 roku. Stačí si len vybrať správnu veľkosť od XXS po XXL. Vďaka odnímateľným podložkám rôznych veľkostí si prilbu prispôsobíte, tak že ju nebudete cítiť na hlave počas akejkoľvek jazdy. Prilby sa vyznačujú magnetickou prackou, ktorá sa intuitívne zapína po priblížení oboch koncov. Klik a ideš! Veľkou výhodou je, že nepricvikne kožu na krku a najmä deťom nevytvára negatívne asociácie s prilbou.

Zachovaj si chladnú hlavu

Odvetrávacie otvory, ktorých je na prilbe dokopy 12, zabezpečujú neustály tok vzduchu a zamedzujú tým prehrievanie a potenie, čim by mohol vznikať diskomfort pri aktivitách po vonku. Veľkou výhodou prilby sú aj polstrované podložky Coolmax, ktoré tiež napomáhajú regulácii teploty v prilbe.

Na kvalitu nedaj dopustiť

Značka Melon® je víťazom testu rakúskeho spotrebiteľského združenia Konsument.at a je schopná konkurovať etablovaným medzinárodným značkám. Štýlová ľahká prilba získala cenu Eurobike Winner Award 2013, cenu Red Dot Winner Award 2014. Bola testovaná nezávislým švajčiarskym inštitútom EMPA v mene televízneho časopisu „KASSENSTURZ“ ako najlepšie testovaná trendová prilba vo svojej triede. V roku 2015 bol Melon „Urban Active“ ocenený ako „odporúčanie redaktorov“ v DIN-teste časopisu „aktivRadfahren“ v Nemecku. Testeri hodnotili prilby prísnejšie ako kedykoľvek predtým. V poslednom teste bolo 18 prilieb populárnych výrobcov. Iba traja z nich dosiahli skóre „dobré“ a Melon sa stal víťazom.

Prilby boli testované v kategóriách „ochrana pred nehodami“, „manipulácia“, „pohodlie“, „tepelná odolnosť“ a „chemikálie“. Základom testu Konsument.at bola európska norma pre cyklistické prilby CE EN 1078, ktorá bola doplnená rozšíreným novým testovacím programom. Predtým (pri starej skúšobnej metóde) sa meralo iba zrýchlenie v smere nárazu korpusu prilby. Nová metóda testuje predovšetkým to, ako dobre je prilba chránená a či je korpus prilby počas pádu vystavený rotačnému pohybu. Oba scenáre majú zásadný vplyv na závažnosť zranení. Víťaz testu Melon vyniká vďaka pozitívnym výsledkom najmä v kategórii „manipulácia a pohodlie“.

Melon dosiahol prekvapivý výsledok aj v podkategórii „vetranie“. Pri tejto skúške sa horúci korpus prilby ochladzuje v prúde vzduchu a potom sa znovu meria teplota. Zo všetkých testovaných prilieb s „klasickým tvarom korpusu“ bola odvetraná iba jedna ďalšia prilba okrem prilby Melon. Je to výsledok vďaka, ktorému prilby Melon smerujú do ligy závodných cyklistických prilieb.

Po viacerých oceneniach za posledné roky a 3 nezávislé testy potvrdzujú aký bol cieľ : prilby môžu vyzerať pekne, byť ľahké a zároveň vyhrať kvalitatívne testy. Estetika, manipulácia, pohodlie a bezpečnosť sú aspekty, ktoré sú kľúčovými pri výrobe, aby ste pri zakúpení a používaní prilieb Melon boli maximálne spokojní.


https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.