S podporou Košického samosprávneho kraja bola v lokalite lesoparku Bankov realizovaná výstavba špeciálnej cyklotrasy pre horské bicykle, tzv. flowtrail ktorý využíva všetko, čo krajina poskytuje a zvýrazňuje jej topografiu. Flowtrail je trasa so špeciálne upraveným povrchom, na ktorej sa bez šliapania do pedálov učí technika jazdenia na bicykli. Je to jednosmerný cyklochodník so zábavnými prvkami ako sú napríklad klopené zákruty a vlny, navrhnutý tak, aby si na ňom zajazdili ako začiatočníci, rodiny s deťmi, tak aj skúsení jazdci. Na území Slovenska ide v poradí o tretí takýto flowtrail.

Iniciátorom a realizátorom tohto flowtrailu je občianske združenie KE.CY – košické cyklotraily, ktoré už od roku 2014 systematicky buduje v okolí Košíc komplexnú sieť trialov, ktorej súčasťou je aj vybudovaný flowtrail. Pre cyklistov je k dispozícií sieť zábavných cyklotrailov s aktuálnou dĺžkou takmer 25 km. Ambíciou združenia je vybudovať komplexný trail.


https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.